Volledig scherm
PREMIUM
De smulwerkgroep van Maarkels Landschap: vanaf links Mini Tempelman, Gerrie Oplaat, Henk Jansen en Alie Schreurs. © Emiel Muijderman

Eetbaar Erf vertelt verhaal van gerechten uit eigen Markelose tuin

MARKELO - Blote billetjes in het gras, stamppot rauwe raapsteeltjes en karnemelknat met sla en uitgebakken bruine bonen: zomaar een greep uit de recepten die zijn opgenomen in de nieuwe uitgave van het boekje ‘Eetbaar Erf’, dat in december wordt uitgebracht. 

„Vroeger hadden we geen supermarkten en zorgden veel mensen dat de maaltijden uit de moestuin of stal kwamen. Die tijden zien we graag herleven”, zegt Alie Schreurs. „Net als in het eerste boekje laten we zien wat voor lekkere dingen je kunt maken met producten van eigen erf.”

  1. American Paints: bijzondere paarden op het Twentse platteland in Delden
    PREMIUM
    Video

    American Paints: bijzondere paarden op het Twentse platteland in Delden

    DELDEN - Wie toevallig bij een van de shows met American Paint Horses binnenloopt, zal zich even in het Wilde Westen wanen. Cowboyhoeden, leren vestjes, grote laarzen met sporen en paarden die lijken weggeplukt uit het decor van een westernfilm. Melinda Nijland-Zweepe uit Delden heeft een passie voor de bont-gevlekte dieren en is een van de weinige mensen in Nederland die met het bijzondere paardenras werkt.

Hengelo e.o.