Volledig scherm
© Annina Romita

Einde dreigt voor jaarlijkse fuchsiashow in Markelo

MARKELO - Ze kwamen zondag weer uit alle hoeken van het land naar Markelo om de jaarlijkse show van de Maarkelse Bellenkreek. Maar de kans is groot dat het de laatste keer was. Het gebrek aan jonge aanwas nekt de 30-jarige vereniging.

Fuchsia’s in alle soorten, maten en tinten vullen de kuil en het naastgelegen terrein van openluchttheater de Kösterskoele in Markelo . Daar omheen heeft de organisatie, die dit jaar haar 30-jarig bestaan viert, gezorgd voor livemuziek en zijn er diverse kraampjes en ruimtes met onder andere houtsnijwerken, handwerken, schilderijen en vogelkastjes.Verdeeld over vrijdag, zaterdag en zondag heeft het evenement ruim 600 geïnteresseerden mogen verwelkomen. „Mensen komen speciaal uit Groningen, Deventer en zelfs Duitsland om de tentoonstelling te bekijken. We krijgen ook veel complimenten over de opzet, het decor en de ruim honderd verschillende fuchsia’s die te zien zijn”, vertelt Gerrit Stoelhorst namens de vereniging.

Nieuwe leden
Toch is de kans groot dat het de laatste keer zal zijn dat de bezoekers zich mogen verheugen op het kleurrijke gebeuren. „Tenzij er snel nieuwe leden komen, zal er in 2017 geen tentoonstelling meer zijn.” De fuchsiavereniging telt nog wel 25 leden, maar de gemiddelde leeftijd ligt rond de 70 jaar. „We zijn ruim een week bezig met de voorbereidingen en voor veel betrokkenen is dat gewoon niet meer te doen. De zoektocht naar nieuwe aanwas is al jaren aan de gang, maar jonge mensen hebben tegenwoordig gewoon geen tijd meer. Het is een pijnlijke constatering, maar wij zien geen wegen meer om te bewandelen. We begeven ons in een doodlopende straat.” Het einde van de tentoonstelling betekent overigens niet dat de vereniging ophoudt te bestaan. „We blijven elkaar helpen en waarschijnlijk gaat de markt de dag voor Moederdag wel gewoon door.”

Hengelo e.o.