Volledig scherm
© ROBIN UTRECHT

Emté in Goor krijgt nieuwe naam: Supermarkt De Whee

GOOR - 'Supermarkt De Whee': dat is de nieuwe naam van de Emté supermarkt aan de Da Costastraat in de Goorse wijk De Whee. Frank Bannink gaat na een interne verbouwing van een week op vrijdag 7 juni als zelfstandig supermarktondernemer onder de nieuwe bedrijfsnaam verder.

 ,,We maken er een herkenbare winkel van", aldus Bannink. Hij had eerder een supermarkt in Barchem en rondde vorig jaar zijn opleiding af. De combinatie Jumbo-Coop zag er geen heil in om in het in Emtépand in De Whee een nieuwe supermarkt te openen. 

Bannink ziet echter wel kansen en heeft na overleg met Jumbo besloten het pand te huren van een investeringsmaatschappij. De Spar zal de producten leveren, maar krijgt verder geen bemoeienis met supermarkt De Whee. Jumbo heeft in Goor een supermarkt aan de Van Kollaan die naar achteren wordt verplaatst en uitgebreid. Zaterdag 1 juni wordt de laatste dag van Emté aan de Da Costastraat met een uitverkoopactie. Bij zo'n actie van Emté in Hengelo liep het storm. Bannink heeft het dan ook over een 'uitverkoopochtend'. De winkeloppervlakte wordt verkleind van 1100 naar 900 vierkante meter.

Hengelo e.o.