Volledig scherm
Langzaam maar zeker worden de contouren van het nieuwe kindcentrum in Markelo zichtbaar. © kindcentrum markelo

Enige vertraging, maar het geraamte van kindcentrum in Markelo staat

MARKELO - Begin oktober gingen de eerste drie palen de grond in voor het nieuwe kindcentrum aan de Fokkerstraat in Markelo waar eerder basisschool De Zwaluw was gehuisvest. Inmiddels staat het geraamte van de nieuwbouw als een huis.

Het is de bedoeling dat de accommodatie in het najaar van 2020 door in totaal ongeveer vierhonderd kinderen in gebruik wordt genomen. Dat zou aanvankelijk na de zomervakantie zijn, maar de bouw heeft enige vertraging opgelopen, onder meer doordat er bij de sloop van De Zwaluw asbest werd gevonden. Bovendien moest er met veel partijen worden overlegd.

Twee verdiepingen

Niet alleen de leerlingen van de Zwaluw krijgen er onderdak, ook om die van basisschool de Welp en kinderen van de Kinderopvang Hof van Twente. Het nieuwe kindcentrum in Markelo krijgt twee verdiepingen, omdat de ruimte aan de Fokkerstraat anders te klein is.

De hal in het complex wordt een centrale plek die door alle kinderen van de drie partijen zal worden gebruikt. Er komen tevens 'wissellokalen' voor zowel kinderen van De Zwaluw als De Welp. Op de eerste verdieping wordt een dakterras aangelegd en een glijbaan naar de begane grond, terwijl op het dak zonnepanelen worden geïnstalleerd.

9,5 miljoen

In Delden wordt eveneens een nieuw kindcentrum gebouwd. De gemeente heeft voor beide complexen in totaal 9,5 miljoen euro uitgetrokken. Ondanks de gestegen bouwkosten gaat wethouder Harry Scholten ervan uit dat het budget niet wordt overschreden.

Hengelo e.o.