Volledig scherm
PREMIUM
Dinie Overbeek , Dini Keuper en Lien Koebrugge zijn alle drie 97 jaar oud, wonen alle drie in Woon & Zorgcentrum Herfstzon in Goor, en zijn gezworen vriendinnen. © Frans Nikkels

‘Best Friends Forever’ (97) in Herfstzon Goor

GOOR - ‘Later, als we oud zijn. Dan gaan we met z’n allen naar het bejaardenhuis, houden we een rollatorrace en liggen we de hele dag samen dubbel van het lachen.’ Tienermeiden onder elkaar beloven het hun BFF* keer op keer. Maar wat nu als dat echt gebeurt? 

Dinie Overbeek, Dini Keuper en Lien Koebrugge, alle drie woonachtig in Woon & Zorgcentrum Herfstzon en alle drie 97 jaar oud kunnen er over meepraten. Zij zijn nog altijd dikke vriendinnen. En al werkt het lichaam en het geheugen soms niet helemaal meer mee, en hebben de dames alle drie hun portie tegenslag en verdriet wel gehad in het leven, is het toch het geluksgevoel dat na 97 jaar de boventoon voert. „We lachen hier altijd”, zegt Dinie Overbeek. „We hebben het hier goed, dus dan lachen we”, voegt Dini Keuper eraan toe, terwijl Lien Koebrugge beamend knikt. Dini en Lien wonen beide al zeven jaar in Herfstzon. Dinie woont er al tien jaar.

  1. Politie Hof van Twente brengt jonge avonturier weer veilig thuis: ‘Ik woon naast de buurvrouw’

    Politie Hof van Twente brengt jonge avonturier weer veilig thuis: ‘Ik woon naast de buurvrouw’

    GOOR/MARKELO - Een aandoenlijke foto van een jong jongetje dat zondagmiddag ‘op avontuur’ is gegaan verwarmt de harten van de volgers van de Facebookpagina van de Politie Hof van Twente. Na zijn vader kwijt te zijn geraakt tijdens het boodschappen doen bracht agente Elles Blokhuis het mannetje weer naar huis. Waar dat huis was? “Naast de buurvrouw”, antwoordde het jongetje ad rem.

Hengelo e.o.