Esther uit Usselo aan de slag als taartarchitect: 'Een taart is op zichzelf al een cadeau'

DELDEN/USSELO - De eerste blaadjes van suikerpasta zijn uitgehard en worden met een penseel voorzichtig voorzien van wat kleur. Naast de bruidstaart drogen de overige delen van de witte bloem. Als even later ook deze een behandeling hebben ondergaan, kan het geheel worden samengevoegd. Het resultaat is een bijna niet van echt te onderscheiden pioenroos.

De roos met bijbehorende bruidstaart is een van de eerste creaties van Esther Huisman in haar nieuwe functie bij Bakker Meen. Deze week is zij namelijk in Delden aan de slag gegaan als taartarchitect. Bij het horen van deze titel moet ze even lachen. "Dat heb ik niet zelfbedacht, maar het is wel een redelijk goede omschrijving van wat ik doe. Een architect ontwerpt huizen en een taartarchitect taarten", zo verklaart ze. "Het enige verschil is dat ik ook de uitvoering voor mijn rekening neem."

Hengelo e.o.