Volledig scherm
Foto: News United / Jack Huygens

Fataal ongeluk met wielrenster in Ambt Delden heeft flinke impact

AMBT DELDEN - De dood van de 55-jarige wielrenster in Ambt Delden heeft een flinke impact gehad. De vrouw kwam donderdag op de Schoneveldsweg in aanrijding met een tractor en overleed enkele uren later aan haar verwondingen. Een buurtbewoonster zegt dat de wielrenster 'op het verkeerde moment op de verkeerde plek' was.

„Het is een drukke fietsroute, het gebied is prachtig. Ik fiets hier zelf ook veel. Maar ja, de weggetjes zijn smal en de boeren moeten er ook langs met hun voertuigen. Dan kan zo’n voertuig wel aan de kant gaan, maar als je valt dan blijft het toch smal", stelt de buurtbewoonster. „Heel triest, wat er is gebeurd. Een samenloop van omstandigheden.”

Paniek
De tractor werd bestuurd door een 61-jarige werknemer van Loon- en Spuitbedrijf Versteeg. Het ongeluk heeft volgens eigenaar Gerrit Versteeg een flinke impact gehad. „Ik werd gebeld en hoorde de paniek in de stem van de chauffeur. Ik ben er gelijk naartoe gereden. Ik vind het heel erg dat dit is gebeurd. Voor zover ik kon zien, is er voldoende uitgeweken maar hebben de fietsers elkaar met het wiel geraakt en is ze gevallen en gewond geraakt.”

Onvoorspelbaar
Het rijden op de smalle weggetjes tussen de vele fietsers blijft een gevaarlijke aangelegenheid, beseft ook Versteeg. ,,Bij wielrenners zie je vaak dat ze niet willen uitwijken op de graskeien die naast de weg liggen. Ze zijn bang lek te rijden. Dat soort dingen spelen allemaal mee. Ik heb het er vanmorgen in de kantine nog met de jongens over gehad. Zorg voor afstand, ga aan de kant. Zeker bij fietsers. Daar zit altijd iets onvoorspelbaars in."

Hengelo e.o.