Het programma Heuvel Zes vierde zaterdag een feestje in de studio van Hofstreek FM.
Volledig scherm
Het programma Heuvel Zes vierde zaterdag een feestje in de studio van Hofstreek FM. © Reinier van Willigen

Feest bij langstlopende programma van Hofstreek FM

MARKELO/GOOR - Volgens de makers is het altijd dolle pret in de studio, maar zaterdag was het écht feest bij Hofstreek FM.

Het programma ‘Heuvel Zes’ werd voor de 1250ste keer uitgezonden vanuit Goor. Presentator Henk Hondelink is er al vanaf de eerste uitzending bij. Hij is nog net zo enthousiast als ruim twintig jaar geleden.

Weinig veranderd

„Er is niet zo heel veel veranderd in al die jaren, behalve dan dat de techniek stukken beter is. We maken met een hecht team nog iedere week een programma met vaste onderdelen zoals het raden van de naam van een cryptisch omschreven straat in de gemeente. Ook feliciteren we iedere week een jarige inwoner. Verder besteden we aandacht aan het nieuws en de evenementen, en interviewen we allerlei mensen. Heuvel Zes wordt nog steeds heel goed beluisterd.”

Aanspraak

De presentatoren, maar ook de regisseurs en de technici worden veel aangesproken op straat over de uitzendingen. „En dat maakt dat het zo leuk is”, zegt Wilma Kloots. Ze is inmiddels zo door de wol geverfd dat ze tijdens de uitzending wel even wat wil vertellen, en af en toe stopt om aanwijzingen te geven aan het team. „Dat hectische zijn we hier wel gewend. Dat is juist leuk. We moeten vaak improviseren omdat bijvoorbeeld een straatnaam al na één aanwijzing door de eerste beller wordt geraden. Dan hebben we meteen een paar minuten minder ‘vulling’, wordt een ander item wat langer of draaien we een extra nummer.”

Muziek

De nummers komen al voor de 1250ste keer van de lijst van Hondelink, die iedere week zijn eigen muziek meeneemt. Meestal komen de nummers via de laptop, maar vaak ook van de good old verzamelcd’s van de presentator, die het programma al vele jaren met Riky van Coeverden en Marianne de Wilde voor zijn rekening neemt. Op cd’s staan soms nummers die online niet te vinden zijn.

Dialect

De jarige van de week mag ook al jaren een verzoekje doen. In de jubileumuitzending was dat een Markeloër die 89 werd en koos voor een nummer van het Brookduo, een duo dat in Markelo’s dialect zingt. Meer passend bij het lokale karakter van het programma en bij de bubbels en de taart van afgelopen zaterdag, konden de makers het niet krijgen.

Hengelo e.o.