Volledig scherm
© Wouter Borre

Foodfestival Eten=Leven op kerkplein in Bentelo

BENTELO - Op het terras van Café Spoolder en op het Kerkplein in Bentelo is zondag tussen 15.00 en 20.00 uur het foodfestival Eten=Leven. Acht Benteloërs maken gerechten die ze verkopen vanuit tentjes. Organisator Nick Spoolder: "Vorig jaar was het een enorm succes, vandaar dat we het dit jaar weer doen."

De reden dat er alleen amateurs eten verkopen? "De eerste keer dat ik het organiseerde, had ik een aantal professionals geboekt met een foodtruck, die niet kwamen opdagen. Dat moeten we niet weer hebben, dacht ik, vandaar dat we mensen hebben benaderd die het gewoon heel leuk vinden om iets klaar te maken. Altijd leuk, vertier in Bentelo."

Spoolder benaderde mensen uit het dorp van wie hij wist - want 'ons kent ons' in Bentelo - dat ze graag koken. "Er is van alles wat", zegt hij. "Van barbecue tot iemand die minibroodjes maakt en van Spaanse tapas tot aan pannenkoeken voor de kinderen, en nagerechten." Stichting Parwin verzorgt Koerdische gerechten.

Kinderen kunnen zich laten schminken, er is een springkussen en er is een speciaalbier-bar. De muziek komt die middag van dj Eddy Kerkveld. Na 20.00 uur gaat het feestje nog even door met de dj's Joost & Bounce.

Hengelo e.o.