Volledig scherm
© Gemeente Hof van Twente

Forse schade aan woning en auto door omgevallen boom Hengevelde

HENGEVELDE - Aan de Goorsestraat in Hengevelde is dinsdagmorgen een monumentale eik omgevallen. De boom viel bovenop een auto en het dak en een schuur van een woning. Niemand raakte gewond. De schade wordt geschat op zeker vijftigduizend euro.

De bewoners waren gewoon thuis toen ze dinsdagmorgen rond 9.20 uur plots een ritselend geluid hoorden. Toen ze buiten kwamen, bleek de Amerikaanse eik op het kerkhof te zijn omgevallen op hun auto en hun huis. De brandweer is te hulp geroepen maar heeft daar verder niets gedaan, omdat volgens een woordvoerster de boom "stabiel" lag.

Handhavers van de gemeente hebben de omgeving afgesloten, in afwachting van een gespecialiseerd bedrijf. In het dak van de woning zit asbest, waardoor op dit moment de boom nog niet kan worden weggehaald .

Volgens een woordvoerder van de gemeente werd pas na de val duidelijk dat de boom van binnen compleet verrot is. De eik is volgens het kerkbestuur vorig jaar nog geïnspecteerd. Van de auto van de bewoners is weinig meer over.

Hengelo e.o.