Garden Songs Diepenheim jaagt de regen snel weg

VideoDIEPENHEIM - ‘Ain’t no Sunshine’ zou zondag rond het middaguur een toepasselijk openingsnummer zijn geweest bij de derde editie van Garden Songs. Gelukkig dreven de buien snel voorbij en kon ‘Raindrops keep falling on my head’ van het repetoire worden geschrapt.

Het moet vooral een kleinschalig, gemoedelijk jaarlijks feestje blijven, vinden Han Karsenberg en Wilko Wissink. De mannen achter de Garden Songs genieten van de chemie tussen de musici, tuineigenaren en bezoekers die de optredens tussen hortensia’s, rododendrons  en olifantsgras zo bijzonder maken.

Honderden bezoekers slenteren deze zondagmiddag weer door het Stedeke, met een folder in hun hand waarin staat welke 21 artiesten in wiens tuin op welke tijdstippen te beluisteren zijn. Met natuurlijk een afterparty tussen zes en negen uur ’s avonds bij Herberg de Pol.

Gratis

Gardens Songs is gratis toegankelijk, dankzij veel vrijwiligerswerk, een bescheiden onkostenvergoeding voor de artiesten en wat steun van gemeente en sponsoren. Zo moet het ook het liefst blijven, vinden Karssenberg en Wissink. ,,Zo is het goed. Het moet een beetje intiem blijven. Kijk eens hoe dicht iedereen bij elkaar staat. Die sfeer zie je nergens anders”, zegt Karssenberg. 

Volledig scherm
Garden Songs in Diepenheim. © Lenneke Lingmont

Hengelo e.o.