Volledig scherm
© Jelle de Ruiter/DG

Geen gratis strooizout voor inwoners Hof van Twente

GOOR - Inwoners van de gemeente Hof van Twente en bedrijven krijgen geen gratis strooizout van de gemeente. Scholen wel. Dit staat in het gladheidbestrijdingsplan van de gemeente voor dit jaar en 2017.

Verkooppunten
B en W vinden dat er voldoende verkooppunten zijn waar strooizout kan worden aangeschaft. De gemeente ziet geen kans om trottoirs bij verzorgingshuizen en wooncentra voor ouderen sneeuwvrij te maken. Daarvoor is onvoldoende menskracht beschikbaar bij de dienst Openbare Ruimte. De gemeente meldt dit in het gladheidbestrijdingsplan voor dit jaar en 2017.

​Gladheid
De gemeente gooit de deur niet helemaal dicht. Want, bij langdurige extreme gladheid wordt bepaald of er alsnog extra inzet voor het sneeuwvrij houden van stoepen komt. De gladheid op de toegangswegen naar verzorgingshuizen en wooncentra wordt wel bestreden. Dat geldt ook voor de parkeerplaatsen bij deze voorzieningen en parkeerplaatsen bij huisartsencentra, kerken en bibliotheken.

Winkelcentra
In de winkelcentra wordt alleen de gladheid op de rijbaan aangepakt. Het bestrijden van de gladheid op de trottoirs is de verantwoordelijkheid van de lokale ondernemers. Op parkeerplaatsen bij supermarkten wordt gladheid niet aangepakt, omdat het om een commerciële activiteit gaat. Ook scholen zullen hun eigen stoep sneeuwvrij moeten houden.

Hengelo e.o.