Volledig scherm
Paasvuur © Reinier van Willigen

Geen paasvuur in Goor dit jaar: ‘Dit is niet te doen’

GOOR - Er wordt dit jaar geen paasvuur in Goor ontstoken. Dat komt, omdat de organiserende Stichting Laat Ons Evenementen Organiseren (LOER) niet aan de veiligheidseisen van de Veiligheidsregio Twente (brandweer) kan voldoen.

Voorzitter Hennie Smit van LOER heeft dit bekendgemaakt. Het was de bedoeling dat het paasvuur na 19 jaar Deldensestraat terug zou keren naar de locatie aan De Hogenkamp waar het vroeger ook werd ontstoken. Het paasvuur moest verhuizen, omdat de locatie aan de Deldensestraat wordt bebouwd.

Eisen

Eén van de eisen was dat LOER mensen moet inzetten om mogelijk vliegvuur te volgen en te blussen. In Scheveningen werd onlangs veel schade door vliegvuur aangericht. Ook kreeg LOER te horen dat elke vorm van schade op de stichting zou worden verhaald.

Teleurgesteld

Verder zou LOER moeten zorgen voor bewegwijzering langs toegangswegen en dat deze straten vrij van obstakels zijn. ,,Wij hebben daar geen mensen voor. Met zulke voorwaarden kunnen er in Nederland geen paasvuren meer worden ontstoken. Dit is niet te doen. We zijn teleurgesteld. We hebben geen alternatieve locatie,” aldus Smit. Het was de bedoeling dat het paasvuur op 21 april zou worden ontstoken.

Poll

Geen paasvuur in Goor door strengere regelgeving

  • Belachelijk! Het gaat altijd goed, waarom kan het nu opeens niet meer? (68%)
  • Jammer, maar goed dat er strenge veiligheidseisen worden gesteld (20%)
  • Werden alle paasvuren maar gecanceld, ze zorgen alleen voor overlast (12%)
2725 stemmen

Hengelo e.o.