Volledig scherm
© Marieke Bakker

Gelukspas in Goor loopt als een tierelier

GOOR - Het gaat goed met de Gelukspas in Goor, waarmee inwoners punten kunnen sparen bij ondernemers in ruil voor korting. Zo'n anderhalf jaar na de introductie zijn er 3.300 pashouders.

Eind dit jaar moeten er 4.500 pashouders zijn, zegt woordvoerder Ernst Pieper. Inmiddels staat vast dat de Gelukspas volgend jaar in de vijf andere kernen van de gemeente Hof van Twente wordt ingevoerd. Wanneer inwoners van Delden, Bentelo, Hengevelde, Diepenheim en Markelo er precies gebruik van kunnen maken, wordt over enkele weken bekend. De ondernemersverenigingen in de kernen zijn in elk geval enthousiast.

Inventarisatie
In Goor doen momenteel zo'n 40 ondernemers mee aan de Gelukspas, veelal winkeliers. Pieper vertelt dat geprobeerd wordt dit aantal uit te breiden. "Eigenlijk zou iedereen die diensten levert zich moeten kunnen aansluiten, bijvoorbeeld een pedicure. We zijn bezig met het maken van een inventarisatie."

Spaarpunten
Met de Gelukspas sparen consumenten punten bij het doen van aankopen in Goor. Die spaarpunten kunnen worden ingeruild voor korting bij alle Gelukspas- ondernemers. Eén punt is 1 eurocent. De spaarpunten worden bij een aankoop automatisch op de pas bijgeschreven. Voorwaarde is dat de pashouder staat geregistreerd via welkomingoor.nl.

Volgens Ernst Pieper zijn niet alle uitgegeven gratis Gelukspassen geregistreerd: "Voor een aantal mensen is het blijkbaar een probleem om dat via de website te doen. Daarom leggen we bij winkeliers bonnen klaar waarop mensen zich kunnen laten registreren."

Pijlers
De Gelukspas werd in het leven geroepen om inwoners van Goor aan 'hun eigen' winkels te binden en de omzetten te verhogen. Het stimuleren van de detailhandel is een van de vier pijlers van het gemeentelijk beleid om de economie in 'de Hof' te versterken.

Hengelo e.o.