Volledig scherm
© Thinkstock

Gemeente Hof van Twente kiest plan voor zonnepanelenpark

GOOR - De gemeente Hof van Twente heeft uit zes inschrijvers een partij geselecteerd om een plan te maken voor het zonnepanelenpark dat op de Waterlanden in Goor moet komen. Dat meldt wethouder Wim Meulenkamp.

Wie die partij is, kan wethouder Meulenkamp nog niet kwijt, omdat het gaat om een zogenoemde ‘voorlopige gunning’. "Het is de bedoeling dit bedrijf een ontwerp maakt voor het park. Vervolgens toetsen wij het plan aan de binnen de gemeente geldende regels. Daarna is het woord aan de gemeenteraad.”

24 voetbalvelden
Het gebied Waterlanden is het circa 14 hectare grote terrein dat grenst grenst aan de wijk Heeckeren en bedrijventerrein Zenkeldamshoek. Van de 14 hectare is 12 hectare, dat is een veld ter grootte van ongeveer 24 voetbalvelden, beschikbaar voor het park. De overige twee hectare dient als groene buffer tussen de panelen en de wijk Heeckeren.

Op de Waterlanden was oorspronkelijk woningbouw gepland, maar door maatschappelijke ontwikkelingen blijkt er minder behoefte aan woningbouw.

Duurzaamste stad van Nederland
Wethouder Meulenkamp is enthousiast en hoopt dat hij na de zomervakantie een concreet plan kan presenteren aan de gemeenteraad. "Met de aanleg van het zonnepark zijn we een behoorlijk eind op weg om Goor duurzaamste stad van Nederland te laten zijn.”

Het zonnepark vloeit voort uit de ambitie van de gemeente Hof van Twente om in 2035 energieneutraal te zijn. Dan moet Hof van Twente in zijn eigen energiebehoefte kunnen voorzien door duurzame energie te winnen uit wind, zon en biomassa. Daarnaast wordt ingezet op energiebesparing.

Hengelo e.o.