Volledig scherm
Het Kipwegje heeft een plaatsnaambord © Rob Steentjes

Gemeente plaatst straatnaambord bij Kipwegje Delden

DELDEN - De gemeente Hof van Twente heeft afgelopen week een straatnaambordje geplaatst bij de ingang van ’t Kipwegje in Delden. Met de plaatsing hoopt de gemeente een langlopende discussie tot een einde te brengen: ‘t ‘Kipwegje’ in Delden is een openbare weg en mag dus niet worden afgesloten’.

Houdt gemoederen bezig

De afsluiting van het ‘Kipwegje’ in Delden hield de gemoederen in de buurt de afgelopen maanden flink bezig. Eind maart werd het paadje, dat al zeker honderd jaar bestaat, door de eigenaar van de twee naastgelegen woonhuizen afgesloten met een kleine beukenhaag. Eigenaar Bert ter Horst liet toen weten: ,,Het Kipwegje loopt tussen de huizen op nummers 43 en 41 aan de Molenstraat. Nummer 43 was al in mijn bezit en daar valt ook het Kipwegje aan de kant van de Molenstraat onder.” Hij kon echter niets met de grond doen omdat de buurman ‘recht van overpad’ had. “Ik heb de naastgelegen woning in 2018 gekocht waardoor dit recht niet meer van toepassing is. Het is gewoon een deel van mijn tuin.” 

Niet mee afgedaan

Veel bewoners uit de omgeving van de Molenstraat en ‘t Kip trokken bij de gemeente aan de bel en dienden een klacht in. De juridische afdeling van de gemeente besloot vervolgens dat de afsluiting weggehaald moest worden. Dat is inmiddels ook gebeurd en het straatnaambord is geplaatst. Voor Ter Horst is de zaak daar echter niet mee afgedaan. „Zeker niet”, zo laat hij in een korte reactie weten. “Er komt een vervolg.” Over hoe dat vervolg er uit komt te zien wil Ter Horst (nog) niet uitweiden.

De gemeente laat weten dat het straatnaambord is geplaatst in overleg met de buurt. „Het is beleid om dit bij openbare straten en paden te doen.” 

Hengelo e.o.