Volledig scherm
Chauffeur Wim en vinder Lisette Bodde. Foto: Facebook/OAD

Gestolen bus OAD krijgt mogelijk naam vinder Lisette

GOOR/VERONA - OAD heeft de in Italië gestolen bus terug. De Mercedes Benz Tourismo werd op een verlaten plek in een voorstadje van Verona ontdekt door een Nederlandse vrouw die al vele jaren in Italië woont: Lisette Bodde. Ze waarschuwde de politie en de reisorganisatie uit Goor. “Als ze het zelf leuk vindt, willen we deze bus haar naam geven”, zegt een opgetogen directeur Frans Schuitemaker van Oad.

De bus werd maandagmorgen in alle vroegte gestolen vanaf de parkeerplaats bij een hotel in Verona. De diefstal werd ontdekt door de chauffeur van de reisorganisatie uit Goor. De 41 passagiers uit Amerika zijn bezig met een rondreis door Italie. ,,Ze hebben er gelukkig weinig hinder van ondervonden doordat we direct ter plekke een huurbus hebben geregeld”, aldus Schuitemaker.

Facebook
Op advies van de brancheorganisatie en de verzekering deed OAD via Facebook en Twitter een oproep om uit te kijken naar de bus. Dat had uiteindelijk effect. ,,De Nederlandse vrouw ontdekte de bus in een voorstadje van Verona”, vertelt Schuitemaker. ,,Ze hielp een vriendin met haar verhuizing en had maandagmiddag haar auto pal achter de bus geparkeerd. Ze vond het al vreemd dat er een bus met een Nederlands kenteken op die plek stond. Toen ze ’s avonds thuis kwam, zag ze op social media dat er naar een gestolen OAD-bus werd gezocht. Daarop heeft ze direct ons en de politie gewaarschuwd en is ze naar de plek gereden waar de bus stond. Ook onze chauffeur is daar met de taxi naar toe gegaan. Samen hebben ze in het donker bij de bus gewaakt tot de politie kwam.”

Boordcomputer gestolen
Van de bus was aan de achterkant de belettering van Oad verwijderd. Uit de bus was de boordcomputer gestolen. ,,Misschien wilden de daders geen risico nemen en hebben ze de bus daar een poosje gestald om te kijken of er geen andere positiesystemen in verborgen zat. Daarna wilden ze mogelijk met de bus verder rijden”, vermoedt Schuitemaker.

Direct na de melding van de diefstal reden maandag vanuit Goor twee chauffeurs met een andere Oad-bus naar Verona. Zij komen terug met de bus die gestolen was. Met de nieuwe bus wordt de rondreis met het Amerikaanse gezelschap voortgezet, aldus Schuitemaker.

Hengelo e.o.