Volledig scherm
Belangstellenden liepen bij de officiële opening van het Bert Haanstra Pad een klein deel van de 10 kilometer lange route. © Reinier van Willigen

Goor en Bert Haanstra nu ook door wandelpad met elkaar verbonden

GOOR - Goor heeft sinds kort een Bert Haanstra Pad. De cineast werd geboren in buurtschap Espelo, maar verhuisde al na twee maanden naar Goor. Hier bleef hij tot zijn achttiende wonen. Door de komst van het pad blijven Goor en Haanstra voor altijd aan elkaar verbonden.

Natuurlijk mag de fanfare niet ontbreken bij de officiële opening van een Bert Haanstra Pad. De muzikanten van Apollo begeleiden de wandelaars op hun weg langs enkele plekken in Goor waar Haanstra opgroeide. De ongeveer veertig belangstellenden lopen slechts een klein deel van het 10 kilometer lange pad, want anders blijft er op deze zondagmiddag te weinig tijd over om de cineast op andere manieren te eren.

Trots
Goor is trots op zijn voormalige bewoner en pakt in De Reggehof flink uit bij de presentatie van de wandelgids 'In het voetspoor van Bert Haanstra'. Ronald te Vate heeft in dit boekje wandelingen opgenomen door negen plaatsen waar Haanstra heeft gewoond en waar hij opnames heeft gemaakt.

Band
„De band met Goor is altijd blijven bestaan”, zegt Gerard Schonewille van Filmhuis Alleman, naar de film van Haanstra. De wandelroute in en rondom Goor voert onder andere langs zijn vroegere woonhuis aan de Iependijk en het NS-station, bekend uit zijn film Dokter Pulver zaait Papavers.

Arrangementen
Burgemeester Ellen Nauta van Hof van Twente neemt het eerste boek in ontvangst en rekent er op dat de wandeling veel belangstellenden naar haar gemeente zal lokken. „Er worden al arrangementen aan gekoppeld. Het pad is een prachtige manier om Goor en omgeving te leren kennen.”

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Hengelo e.o.