Joep Böllermann (L)samen met zijn vriend Jerry Jacquet de Indische gemeenschap van de jaren 50-60 in Goor in kaart. Waarom? Ôhet zou zonde zijn als straks niemand het zich meer herinnert.
Volledig scherm
PREMIUM
Joep Böllermann (L)samen met zijn vriend Jerry Jacquet de Indische gemeenschap van de jaren 50-60 in Goor in kaart. Waarom? Ôhet zou zonde zijn als straks niemand het zich meer herinnert. © Annina Romita

Goor telde ooit vele Indische families en Joep Böllermann (78) kent ze nu allemaal

GOOR - Goor kende in de jaren 50 en 60 een grote Indische gemeenschap. Families die zich hier als eerste generatie rechtstreeks uit Indonesië gevestigd hadden. Wie waren zij? En waar woonden ze? Joep Böllermann (78), zelf zo Hollands - of belanda, zoals Indo’s hem zouden noemen - als wat, zocht het uit. Waarom? „Het zou zo zonde zijn als dit vergeten werd.”

 1. De Deldenaar is maar wat trots op zijn stadje, maar: ‘we missen een Action, Aldi en Lidl’
  PREMIUM

  De Deldenaar is maar wat trots op zijn stadje, maar: ‘we missen een Action, Aldi en Lidl’

  DELDEN - Delden: je moet je er veilig in het verkeer kunnen begeven. Er moeten voldoende (betaalbare) woningen voor jong en beschikbaar zijn. Het moet er vooral groen blijven. En je moet je fiets met een gerust hart kunnen stallen op het station. Dit zijn de belangrijkste wensen die inwoners van Delden hebben voor hun stad. Die conclusie trekt de Stadsraad uit een onlangs gehouden enquête.
 1. Wilders en Rutte botsen hard in Kamer om avondklok
  Play

  Wilders en Rutte botsen hard in Kamer om avondklok

 2. Steunpakket voor ondernemers fors uitgebreid
  Play

  Steunpak­ket voor onderne­mers fors uitgebreid

Hengelo e.o.