Volledig scherm
De chihuahua Binky © Familie Holtmaat

Goors gezin treurt na vergiftiging van twee hondjes

GOOR - Het jonge gezin is er kapot van: twee van de vier hondjes van de Goorse familie Holtmaat zijn deze week door een vergiftiging gedood. Het gif moet in de tuin van de familie hebben gelegen, weet Leoniek Holtmaat (44) zeker. 

Vier hondjes hadden ze een week geleden nog, drie chihuahua’s en een langharige teckel. „Twee van hen leven vooral binnen, die zijn er nog”, zegt de bedroefde onderneemster van de viswinkel aan de Grotestraat in Goor.

De tienjarige ruwharige teckel Hummer werd afgelopen zondag ziek. „Heel veel braken en drinken. De dierenartsen hebben van alles geprobeerd, maar maandag is Hummer toch overleden”. 

Dierenziekenhuis

Volledig scherm
De teckel Hummer. © Familie Holtmaat

Dezelfde maandag vertoonde de enkele jaren oude chihuahua Binky dezelfde verschijnselen. Ook voor hem mocht opname in het dierenziekenhuis niet baten. Het diertje overleed woensdag.

Holtmaat weet het zeker: beide hondjes moeten zaterdag gif binnen hebben gekregen, toen ze buiten in de omsloten tuin speelden. „De dierenartsen hebben gif aangetroffen in Binky en Hummer. We weten niet welk soort gif, zo’n onderzoek kost veel geld. Waarschijnlijk was het paracetamol of een ander huismiddeltje waar honden niet tegen kunnen, maar dat is dus niet zeker.”

Holtmaat zegt inmiddels aangifte van de vemoedelijke vergiftiging te hebben gedaan bij de politie. De betrokken dierenarts die doorverwees naar het dierenziekenhuis wil niet reageren op de kwestie. Ook medewerkers van de kliniek  konden zondag nog geen reactie geven. 

Het verlies van met name Hummer is een grote klap voor het gezin: ,,Ik heb hem tien jaar geleden gekregen. Voor mijn zoontje van 11, die een lichte vorm van autisme heeft en ADHD, betekende hij heel veel. We zijn allemaal van slag. Dit moet stoppen, ik hoop dat de dader zich heel snel meldt.” 

Hengelo e.o.