Volledig scherm
© Prins Constantijnschool

Goorse Constantijnschool wint A-factor Amusing Hengelo

HENGELO - De Prins Constantijnschool uit Goor gaat met de A-factorbokaal huis. Deze kinderen zijn de winnaar van de A-factor, de korenwedstrijd voor kinderkoren. Die wedstrijd werd gehouden tijdens korenfestival Amusing, gisteren in de binnenstad van Hengelo.

De jury was onder de indruk van het enthousiasme waarmee de kinderen uit volle borst zongen vanaf het podium op de hoek Enschedesestraat - Drienerstraat. Zij werden begeleid door leden van Popscool de kinderen muzikaal begeleid hebben. Vele keren klonk vanaf dit podium het A-factor lied: “Zingen doe je samen”, dat dit jaar speciaal door Daan Scholten is geschreven. Daarbij werd alles uit het hoofd gezongen.

De jury had een zware taak een winnaar aan te wijzen. “Zoals al vele jaren was ook nu de kwaliteit weer zeer hoog en heeft eigenlijk elke school de 1e prijs verdiend. Maar we moesten er toch één aanwijzen”, aldus de jury. De aanmoedigingsprijs, bonnen voor Kids@thePark, werd door de organisatie van Kids@thePark spontaan beschikbaar gesteld en toegekend aan de zangers en zangeressen van de Willemschool uit Hengelo.

Hengelo e.o.