Volledig scherm
© Free Images

Goorse trucker pleegt ontucht met neefjes en nichtje

ALMELO/GOOR - Tegen Dirk K. (37) uit Goor is drie jaar cel plus een jaar voorwaardelijk geëist. Hij bekent ontucht met drie jonge kinderen van zijn schoonzus.

Op de vijfde verjaardag van een neefje, voorjaar 2017, betast oom Dirk de jongen onzedelijk. Hij mag er met niemand over praten. Het deed pijn, zegt het jongetje later in de kindvriendelijke verhoorstudio van de politie. Afgelopen december zegt het kereltje opeens iets over het voorval en over oom Dirk. Het wordt de opmaat naar een familiedrama rond een ontuchtpleger met pedofiele neigingen en verder louter verliezers. K. zit deze vrijdag tegenover drie rechters. Hij bekent de ontucht met twee neefjes en een nichtje, inclusief het binnendringen van hun lichamen.  Ze zijn nu 7, 9 en 12 jaar.

Vertrouwen

In zijn rug zitten hun oma en opa, hun vrienden en K.’s ex-vrouw. „Bewonderenswaardig”, zegt oma over de verwerking bij de slachtoffertjes. „Kinderen zijn flexibel. Ze kunnen niet inschatten wat er met ze gedaan is tot ze volwassen zijn.” Oma hoopt dat Dirk wordt behandeld, maar hoeft hem nooit meer te zien. „Hij heeft een plekje in ons hart, maar ik kan hem niet meer vertrouwen.”  K.’s advocate Harriët de Kroon is ‘getroffen’ door haar woorden.

In de vrachtwagen

De ontucht speelde zich af in K.’s vrachtwagen, in zijn auto en woning. Volgens officier van justitie Chun Yan Huang moesten de kinderen zwijgen. Als K.’s toenmalige vrouw thuiskwam, moesten de kinderen snel hun broek omhoog doen. De handelingen werden soms met meerdere kinderen tegelijk uitgevoerd. K. fotografeerde het geslachtsdeel van het oudste jongetje in zijn truck. „Om naar te kijken, niet om te masturberen”, zegt hij nu tegen de rechters.

Quote

Ik wil uitzoeken waar dit vandaan komt

Verdachte Dirk K.

Nadat de ontucht in december aan het licht kwam, leek K. met een harde klap terug te keren op aarde. „Het was een soort roes”, zegt hij over het gefriemel. Hij zocht zelf een behandeling, maar werd 1 februari opgepakt. Hij zit sindsdien vast, nu 178 dagen. Na een zware periode achter tralies, waarin hij zelfmoord overwoog, is hij overgeplaatst naar een andere afdeling. Hij is bijna alles kwijt: zijn vrouw, hun zoontje, zijn werk als vrachtwagenchauffeur (‘om deze zaak’) en zijn woning. Zijn ex heeft een contactverbod gevraagd.

Berekenend

Aanklaagster Huang kan ‘moeilijk’ geloven dat K. niet eerder over de strafbaarheid nadacht. Zij vindt hem ‘berekenend’. „Hij dacht alleen aan zijn eigen lustgevoelens.” De eis: vier jaar cel waarvan een voorwaardelijk, met reclasseringstoezicht en een langere proeftijd van drie jaar. Ook zou K. de gevraagde schadevergoeding moeten betalen: 4000 euro aan zijn nichtje en 2500 euro aan elk van de neefjes.

In zijn slotwoord zegt Dirk K. dat het nooit had mogen gebeuren.

Vonnis 6 september.

Hengelo e.o.