Volledig scherm
Aschwin Kruders

Gorenaar behartigt belangen vier Olympische sporters

GOOR - Voor de 27-jarige Gornenaar Aschwin Kruders en zijn bedrijf Sportpromotions.nl breken drukke, maar mooie tijden aan. Want hij zal de belangen van vier Nederlandse topsporters tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro behartigen. Het gaat om de wielrensters Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten, atlete Jip Vastenburg en taekwondoka Reshmie Oogink.

De 28e editie van dit sportieve spektakel heeft van 5 tot en met 21 augustus plaats in ‘Rio’. Er doen naar verwachting meer dan 10.500 sporters aan mee, onder wie dus de vier Nederlanders uit de ‘stal’ van Kruders.

Manager
De Gorenaar is de manager van Anna van der Breggen en hij verzorgt de communicatie voor Reshmie Oogink, Annemiek van Vleuten en Jip Vastenburg. „Naarmate de spelen dichterbij komen, neemt de (media)aandacht voor de atleten toe. Ik moet er voor zorgen dat het voor de sporters beheersbaar blijft. Voor wat betreft de communicatie moet ik onder meer de websites bijhouden en adviseren over het gebruik vna social media. Het liefst zou ik tijdens de Olympische Spelen ook in Brazilië zijn, maar dat zit er budgettair niet in”, vertelt Kruders.

Topper
Het hangt af van de prestaties wat er na de spelen op de atleten afkomt en waarvoor ze zullen worden gevraagd. Wat dat betreft heeft Kruders hoge verwachtingen van wielrenster Anna van der Breggen. Hij noemt haar een ‘absolute topper’. De in Zwolle geboren sportster won vorig jaar zilver op het wereldkampioenschap in Richmond zilver op de weg, zilver bij het tijdrijden en brons bij de ploegentijdrit. Aschwin Kruders is er van overtuigd dat Van der Breggen in Rio de Janeiro goed voor de dag komt.

Focus
Zijn bedrijf werkt in totaal voor zo’n vijftien sporters, naar eigen zeggen van ‘talenten tot de absolute wereldtop’. „Wij staan voor Twentse nuchterheid en openheid. We willen geen fratsen. Sporters kunnen altijd bij ons aankloppen. Ook de komende zomer gaan we proberen de atleten zo te ondersteunen dat ze hun focus volledig op het sporten kunnen leggen”, zegt hij.

Naast het management en de communicatie voor sporters doet Sportpromotions.nl ook de communicatie van verschillende organisaties, zoals de wielerkoers de Ster ZLM Toer.

Hengelo e.o.