Volledig scherm
vlnr: Frans Hermans, Jan Lentelink en Rijk Wibbelink van de vereniging © Annina Romita

Gorenaren met gerust hart richting Kiev

GOOR - Het bezoek van de Vereniging Hof van Twente - Kiev-Pechersk gaat gewoon zoals gepland door. Enkele afgevaardigden van de vriendschapsrelatie tussen de gemeente en het stadsdeel van de Oekraïense hoofdstad stappen zaterdag op het vliegtuig, om 50 rolstoelen naar de stad te brengen.

Aan de Oekraïense grens met Rusland is de onrust weer opgelaaid, nadat Rusland beweerde dat de Oekraïeners hebben geprobeerd het schiereiland De Krim binnen te vallen met elitetroepen.

Protesten
"Zolang er geen negatief reisadvies is, gaat de reis gewoon volgens schema door”, reageert voorzitter Jan Lentelink. "Ik denk niet dat we veel van de onrust aan de grens meekrijgen in Kiev. Het gedeelte waar we zitten is de ministeriële wijk, dus er is wel kans dat we protesten zien. We gaan er van uit dat alles goed verloopt. Woensdagavond zijn we terug.”

Uitwisselingen
De Vereniging Hof van Twente - Kiev-Pechersk onderhoudt al 25 jaar een vriendschapsband met het stadsdeel van de hoofdstad. De relatie begon tijdens een reis van muziekvereniging Apollo naar Oekraïne in 1991. In de loop der jaren hebben tal van uitwisselingen tussen de gemeente en Kiev plaatsgevonden. Een groot gedeelte van de werkzaamheden bestaat uit humanitaire acties voor Oekraïners in nood, iets wat na de onrusten in het land weer hard nodig is.

Hengelo e.o.