Volledig scherm
© ANP

Grote drugscontrole bij Dieka in Markelo

MARKELO - Politie Hof van Twente voerde afgelopen nacht een grote controle uit bij discotheek Dieka. Een drugshond controleerde alle bezoekers op aanwezigheid van verdovende middelen. 

Enkele bezoekers werden door de hond uit de rij gepikt en werden uitgebreid gefouilleerd. Een aantal personen bleek in het bezit van een gebruikershoeveelheid drugs. De drugs werd in beslag genomen en de personen werd toegang tot de discotheek geweigerd. Er zijn geen aanhoudingen verricht. 

Het uitgaanspubliek werd daarnaast gecontroleerd op drugs- en alcoholgebruik in het verkeer. Geen van de bestuurders bleek onder invloed te zijn. Wel bleek een automobilist nog boetes open te hebben staan, deze werden ter plaatse betaald. Tegen een taxichauffeur die meer personen vervoerde dan toegestaan  werd een proces-verbaal opgemaakt. 

  1. Libische ontvoerder van Isra uit Goor vroeg om vergiffenis
    PREMIUM

    Libische ontvoerder van Isra uit Goor vroeg om vergiffe­nis

    GOOR - Hasèn Aksema, die in 2004 zijn ex Marisse van der Burg in Goor vermoordde en hun dochter Isra ontvoerde naar zijn geboorteland Libië, heeft z’n voormalige schoonouders om vergeving gevraagd. Tegelijkertijd weigert de man die zijn levenslange celstraf in Nederland tot nog toe ontliep, mee te werken aan een weerzien tussen de grootouders en Isra. De peuter van toen wordt vandaag, ergens in Libië, 18 jaar.

Hengelo e.o.