Volledig scherm

Handhavingsambtenaren Hof van Twente rijden voortaan groen

GOOR - De buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeente Hof van Twente (boa's) rijden voortaan groen. Zij hebben de beschikking over een splinternieuwe elektrische auto. Een Nissan e-NV200.

De dienstauto van de boa’s handhaving van gemeente Hof van Twente, was aan vervanging toe. Na zorgvuldige afweging en in aansluiting met de milieu- en duurzaamheidsdoelstelling van Hof van Twente is gekozen voor de aanschaf van een 100 procent elektrisch voertuig.

Opladen
Op één enkele acculading heeft de auto een actieradius van ongeveer 170 km, voldoende voor de boa’s om hiermee dagelijks hun dienstronde door Hof van Twente te kunnen doen. Door middel van de geplaatste snellader wordt de accu in 30 minuten volgeladen.

De auto wordt opgeladen aan de laadpaal die geplaatst is bij de parkeerplaats achter de Reggehof. Daar zijn twee oplaadpunten waar ook andere lektrische auto’s opgeladen kunnen worden. Wel moet tussen de middag een oplaadpunt gereserveerd blijven voor auto van de boa’s.

De sleutels werden overhandigd aan Burgemeester Ellen Nauta omdat zij portefeuillehouder toezicht en handhaving is en aan Wethouder Wim Meulenkamp vanwege de portefeuille duurzaamheid.

Hengelo e.o.