Volledig scherm
© Getty Images

Heel Delden zoekt naar ijsblokjes voor Amerikaanse vrouwenselectie

DELDEN - De temperatuur buiten is behoorlijk gezakt en er wordt uitgekeken naar winter. Maar het Deldense Aparthotel is echter nog steeds in de ban van ijs. IJsblokjes welteverstaan. Benodigd voor de Amerikaanse voetbalvrouwenselectie onder 19, die op dit moment verblijft in het Aparthotel Delden. 

De Amerikaanse voetbalvrouwen zijn in Nederland omdat ze woensdag en vrijdag een oefeninterland spelen tegen de Oranje Leeuwinnen uit dezelfde leeftijdscategorie. Naast de gebruikelijke zaken die een voetbalteam nodig heeft zoals goede velden, sportmaaltijden, hotelkamers, medische ruimtes, materiaalkamers, eigen eetzalen, fitnessruimtes en bespreekruimtes, hebben de Amerikaanse vrouwen ook hele bijzondere wensen.

150 kilo

Per dag hebben zij 150 kilo ijsblokjes nodig. Niet alleen voor het koelen van sportdranken en de behandeling van blessures, maar ook voor de dagelijkse ijsbaden die de dames na de trainingen en wedstrijden moeten nemen.

Probleem

Een probleem voor het Aparthotel. Die beschikt over vier ijsblokjesmachines die de vraag niet aan kunnen. Een oproep aan alle Deldense horecabedrijven om ijsblokjes te sparen haalde ook niet uit. Het Deldense hotel heeft daarom een professionele ijsblokjesleverancier ingeschakeld om de ijsbaden te kunnen vullen.

Hengelo e.o.