Volledig scherm
© Anke Hemmer

Hengevelderstraat in Goor wordt 30 kilometerzone

GOOR - De Hengevelderstraat wordt 30 kilometerzone. Daarvoor wordt een drempelplateau aangebracht woden en worden de rode fietsstroken verbreed, waardoor de rijbaan optisch smaller wordt. Daarnaast worden de voormalige bushaltes ter hoogte van het Julianaplein heringericht; één tot groenvak; de ander tot parkeerplaatsen.

Daarnaast wordt ook het asfalt vernieuwd, de rijbaan is aan onderhoud toe. De maatregel komt voort uit het onlangs door de gemeenteraad vastgestelde uitvoeringsprogramma 2016 van het Gemeentelijk Mobiliteitsplan.

Inloopavond
Belangstellenden kunnen het plan op het gemeentehuis inzien in het infocentrum van het gemeentehuis, van 22 juni tot en met 20 juli. Ook kunnen reacties worden ingediend. Daarnaast wordt op 5 juli een inloopavond gehouden van 17.30 tot 19.30 uur in het gemeentehuis.

Uitvoering
Na de inspraakperiode wordt het ontwerp verder uitgewerkt tot een definitief plan. De verwachting is dat de uitvoering in september 2016 kan starten. Aanwonenden worden tegen die tijd geïnformeerd over de werkzaamheden.

Hengelo e.o.