Volledig scherm
PREMIUM
De van oorsprong Diepenheimse Marieke Tellmann kon door een auto-ongeluk en het hersenletsel dat ze daaraan overhield geen muziek meer maken. Ze is begonnen met het schrijven van verhaaltjes over haar eigen jeugd (ze is van een drieling) voor peuters . Op de foto met haar nichtjes Linde Tellmann (links, 4 jaar) en Roos Tellmann (2 jaar). © Marieke Amelink

Hersenletsel bracht Marieke uit Gelselaar aan het schrijven

GELSELAAR - Hoe het is om een drieling te zijn? Wie ‘De verhalen van de avontuurlijke drieling Cato, Hanne en Miek’ aan zijn kinderen voorleest, krijgt een aardig idee. Geschreven door en gebaseerd op de jeugd van de Gelselaarse Marieke Tellmann, zelf een van een eeneiige drieling. 

Een schrijfster is ze eigenlijk nooit geweest. Marieke was meer van de sport en de muziek. Dat het boekje er nu dan toch ligt, heeft alles te maken met een auto-ongeluk twee jaar geleden. „Het was glad en voor ik het wist lag ik met de auto in de sloot. In eerste instantie dacht ik nog: niks aan de hand. Heb zelfs mijn vriend nog gebeld - hij is boer - om te vragen of hij me met de trekker uit de sloot kon trekken. Maar eenmaal later in het ziekenhuis bleek dat ik er toch wel wat aan over had gehouden.”

Hengelo e.o.