In Het Beaufort is een expositie te zien over 150 jaar Het Beaufort. Op foto Riet Krabbenbos, Henk Zomer en Anton Vedders.
Volledig scherm
PREMIUM
In Het Beaufort is een expositie te zien over 150 jaar Het Beaufort. Op foto Riet Krabbenbos, Henk Zomer en Anton Vedders. © Lenneke Lingmont

Het Beaufort bestaat 150 jaar: ‘maar de eerste burgemeester van Markelo miste de officiële opening’

MARKELO - Het voormalig gemeentehuis in Markelo bestaat 150 jaar. Tien jaar na de gemeentelijke herindeling kreeg het Rijksmonument de herbestemming van Cultureel Centrum. Vernoemd naar een geliefde Markelose burgemeester: jhr. mr. Arnout de Beaufort. „Tijdens zijn ambtsperiode in het harnas veel te vroeg gestorven.”

  1. Markelose voorzitter vakbond pluimveehouders: ‘Goedkope nieuwe natuur legt rode loper uit voor vogelgriep’
    PREMIUM

    Markelose voorzitter vakbond pluimvee­hou­ders: ‘Goedkope nieuwe natuur legt rode loper uit voor vogelgriep’

    MARKELO - Altijd goed voor een pittige discussie: kies je voor boer of natuur? De vogelgriep zorgt voor verharding van de standpunten aan beide zijden. Markeloër Bart Jan Oplaat, voorzitter van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders, laat zich daardoor niet van de wijs brengen. „We willen in Nederland graag vergroenen, maar het mag niet te veel kosten. Dat heeft consequenties, dat zie je nu aan deze uitbraak van vogelgriep.”

Hengelo e.o.