Volledig scherm
© Thinkstock

Het spant erom: nog 192 aansluitingen glasvezel te gaan in Hof van Twente

GOOR - Het gaat erom spannen dit weekend. Vóór maandag moeten nog 192 huishoudens in het buitengebied van Hof van Twente een glasvezelabonnement afsluiten bij een van de vijf beschikbare aanbieders.

Dan is de benodigde 50 procent van de 3.200 huishoudens en bedrijven in het buitengebied van Hof van Twente gehaald en kan netbeheerder Cogas beginnen met de aanleg van de snelle datakabel.

Mensen kunnen zich tot uiterlijk maandag aanmelden. „Het is nu vrijdagmiddag en we zitten op 44 procent, nog 6 te gaan dus. Het gaat de goede kant op, maar het moet nog wel even gebeuren”, reageert Marieke Seinen namens Cogas.

Mensen die twijfelen over glasvezel kunnen zich bij een van de lokale verkooppunten laten informeren over abonnementsprijzen en dergelijke. Ook kan een abonnement direct bij de aanbieders afgesloten worden. Die staan vermeld op www.glasvezelbuitenaf.nl.

Als Cogas glasvezel gaat aanleggen, dan krijgen alle huishoudens, met uitzondering van de adressen die moeilijk bereikbaar zijn, een kastje thuis. Het blijft dan mogelijk om op een later tijdstip alsnog een glasvezelabonnement te nemen. Vier procent van de adressen is moeilijk bereikbaar. Aan die huishoudens is een maatwerkoplossing aangeboden. „Zodat we hen ook kunnen aansluiten op het snelle net.”

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Hengelo e.o.