Hilco en Joke ter Heide ontwierpen en onderhielden hun prachtige tuin bij hun Rietveldbungalow aan de Horstweg altijd samen.
Volledig scherm
PREMIUM
Hilco en Joke ter Heide ontwierpen en onderhielden hun prachtige tuin bij hun Rietveldbungalow aan de Horstweg altijd samen. © Cees Elzenga

Hilco ter Heide stelt voor laatste keer zijn bijzondere Rietveldtuin open: ‘Ik wil mijn Joke nog eenmaal in haar geliefde tuin ontmoeten’

HENGELO - Hoe maak je van een geometrische gaard met enkel witte bloeiers in de voortuin een paradijs? En dat bij een minimalistische Rietveldwoning? Kijk bij Hilco ter Heide. Hij stelt dit weekend voor de allerlaatste keer de tuin voor publiek open. Als eerbetoon aan zijn Joke.

  1. Varkensboer Peter (39) uit Markelo stopte: ‘Wilde niet tot mijn 70ste iedere dag alleen in die stallen zijn’
    PREMIUM

    Varkens­boer Peter (39) uit Markelo stopte: ‘Wilde niet tot mijn 70ste iedere dag alleen in die stallen zijn’

    MARKELO - Tien jaar runde Peter Veltkamp (39) het boerenbedrijf, dat zijn overgrootopa bijna een eeuw geleden in Markelo begon. Als vierde van een generatie, nam hij in 2020 een moeilijk, maar zakelijk besluit: stoppen. Over het vertrek van de laatste dieren en een keuze, waar iedereen wel wat van vindt. „Ik hoef me niet aan de hele wereld te verantwoorden.”

Hengelo e.o.