Merel Blom op The Quizmaster (stamboeknaam Eliah). De eventingruiter staat met de ruin, gefokt door Roel Oechies uit Delden op de Olympische Spelen in Tokio. Oechies is apetrots.
Volledig scherm
PREMIUM
Merel Blom op The Quizmaster (stamboeknaam Eliah). De eventingruiter staat met de ruin, gefokt door Roel Oechies uit Delden op de Olympische Spelen in Tokio. Oechies is apetrots. © Victor Krijt

Hobbyfokker Roel Oechies uit Delden fokte een olympisch toppaard: ‘Dit is de kers op de taart’

DELDEN - Hij zag het al toen het veulentje amper een paar minuten oud was. De lange benen die houterig onder het nog natte lijfje werden gemanoeuvreerd. Hup, opstaan. Drinken bij mama, merrie Zarah-Maro. „Al met al duurde de bevalling tot en met dit moment nog geen kwartier. Dit is er een met karakter, ik herkende het meteen.”

  1. Acht broers en zus van gezin Vorgers nog steeds bij elkaar: 'Tot vijf jaar geleden nog ieder jaar op pad’
    PREMIUM

    Acht broers en zus van gezin Vorgers nog steeds bij elkaar: 'Tot vijf jaar geleden nog ieder jaar op pad’

    Jan (91) vervulde als oudste lang een vaderrol. Theo (76) had later een slijterij en houdt van kunst. Frans (80) is een man van de nuance, luistert en corrigeert. Net als Hermien (74) overigens. De anderen zijn de handige jongens die zich nooit knollen voor citroenen lieten verkopen. De acht broers en zus uit de familie Vorgers uit Hengelo zijn nog altijd bij elkaar. „Best uniek”, vinden ze.
    Hengelo