Gerrit Klaassen (links) ziet toe hoe Bert Eeftink een wilgentwijg plant langs de Regge, op het terrein van de voormalige Twentse Stoomblekerij in Goor.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerrit Klaassen (links) ziet toe hoe Bert Eeftink een wilgentwijg plant langs de Regge, op het terrein van de voormalige Twentse Stoomblekerij in Goor. © Frans Nikkels

Hoe Gerrit Klaassen werd gered door het bosje van Poortman: ‘Elke twijg heeft zijn eigen verhaal’

GOOR - Gerrit Klaassen laat tientallen wilgentwijgen plaatsen langs de Regge, op het terrein van de voormalige Twentse Stoomblekerij in Goor. Burgemeester Ellen Nauta komt, maar poot geen wilg. Mogelijk passen de bomen niet in de plannen.

  1. Prijs oudpapier naar recordhoogte, maar bijna geen Twentse club die profiteert: ‘Voordeel is door gemeenten afgekocht’
    PREMIUM

    Prijs oudpapier naar recordhoog­te, maar bijna geen Twentse club die profiteert: ‘Voordeel is door gemeenten afgekocht’

    HENGELO/GLANERBRUG - Het is net de energieprijs. Een kilo oudpapier was in jaren niet meer zo kostbaar. De prijs is door het plafond geschoten van haast 150 euro per ton, dus 15 cent per kilo. Want oudpapier is plots ‘schaars’. Toch profiteert bijna geen club, school of kerk van deze superprijs. Hoe hard de vrijwilligers ook werken en hoeveel ze ook inzamelen.

Hengelo e.o.