Volledig scherm
Brand bij Wawollie Goor © Wouter Borre

Hoe nu verder met kringloopbedrijf Wawollie Goor?

GOOR - Hoe moet het verder met Wawollie in Goor, na de verwoestende brand van zondag? Met de brand is niet alleen het winkelpand van de kringloopstichting verloren gegaan, maar ook de complete inventaris en voorraad.

Voorraad die niet binnen een week door een groothandel of importeur kan worden aangevuld, maar doos voor doos wordt gebracht door Gorenaren of in Goor aan huis wordt opgehaald.

Vestigingen
De kringloopstichting die geleid wordt door Deventenaar Hans Messie heeft nog twee vestigingen, in Haaksbergen en Utrecht. Wanneer er in Goor een ander onderkomen voor Wawollie beschikbaar is, kan deze vestiging wellicht versneld beginnen met goederen van deze locaties. Ook zouden medewerkers uit de vestiging Goor wellicht daar aan de slag kunnen.

Dierenwelzijn
Of er al een noodplan is, was bij het ter perse gaan van de maandagkrant nog onduidelijk. Voorzitter Messie of andere medewerkers van Wawollie waren nog niet bereikbaar voor een reactie. Wawollie, dat zich presenteert als de goedkoopste en de grootste kringloopwinkel, is sinds de oprichting sterk gericht op dierenwelzijn en milieu.

Almelo
‘We werken hard aan nieuwe manieren om producten te gebruiken en hergebruiken. De opbrengst van onze activiteiten wordt ter beschikking aan goede doelen voor dierenwelzijn’, aldus Wawollie op zijn website. Wawollie had tot twee jaar geleden ook een vestiging in Almelo. Deze kringloopwinkel ging dicht na een geschil met de gemeente over de vraag of het bestemmingsplan op deze plek detailhandel toestond. De voorraad ging over naar een nieuwe vestiging, in Utrecht.

Hengelo e.o.