Volledig scherm
De optocht in Markelo trekt zondag vanaf 13.30 uur door de straten. © Christian van der Meij

Hof van Twente aankomend weekend bomvol activiteiten

GOOR - Met het Dorpsfeest Markelo als meest in het oog springende activiteit is de agenda in de gemeente Hof van Twente het aankomende weekend goed gevuld. Voor degenen die er de komende zonnige dagen misschien nog op uit willen trekken, een handig overzicht.

Zaterdag 27 augustus

Happy Car Kids
Een rallyrit met oldtimers, speciaal voor kinderen met een handicap. Als bijrijder trekken zij door het landschap om de dag van hun leven te hebben. De tocht vertrekt om 13.00 uur bij het terrein van Aqua+ aan de Molenstraat in Goor en duurt tot ongeveer 17.00 uur.

Oldtimer Trekker Tourtocht
Een tocht van ongeveer 30 kilometer op oude tractoren door de omgeving van Diepenheim. De tourtocht start om 10.00 uur vanaf de Kleidijk 4 in Diepenheim en komt langs mooie wegen en bezienswaardigheden. De tocht eindigt bij een gelegenheid waar gezamenlijk wordt afgesloten met een maaltijd en een drankje. De kosten bedragen € 15,- per persoon. Voor deelname kunt u zich opgeven via: info@oldtimershowdiepenheim.nl of telefonisch via 06-10016046 of 06-19402931. Voor meer informatie: www.oldtimershowdiepenheim.nl.

Restantenmarkt Goor
27 augustus is de allerlaatste restantenmarkt van het seizoen in Goor. De laatste opruimingsartikelen en seizoensrestanten worden gedurende deze dagen aangeboden tegen de laagste prijzen. De restantenmarkt is al enige jaren een traditie van Goorse winkeliers die hun overgebleven waar voor dumpprijzen letterlijk aan de weg zetten.

Fancy Fair Diepenheim
Bij de manege aan de Krommendijk wordt zaterdag van 9.00 uur tot 13.00 uur de twintigste Fancy Fair Diepenheim georganiseerd. Het gehele jaar hebben vrijwilligers goederen opgehaald om de feestelijke jubileum-editie van extra glans te voorzien. De verkoop begint om 9.00 uur. Een veilig bij opbod van bijzondere artikelen, waaronder antieke voorwerken, begint om 11.00 uur. Parkeren en entree is gratis.

Rijtuigevenement Kasteel Twickel Delden
Op landgoed Twickel is zaterdag het rijtuigenevenement waar ongeveer 12 aanspanningen aan meedoen. De historische rijtuigen maken een ochtend- en een middagrit over het landgoed, door Oele en Delden. De ochtendrit zal vertrekken om 10.30 uur en terug komen om circa 12.30 uur. Na de lunch vertrekt de stoet weer om circa 13.30 uur is ze om 15.00 uur terug. Tijdens de lunchpauze staan de diverse aanspanningen opgesteld bij de Paardenschuur. In verband met de veiligheid is het plein zelf niet toegankelijk.

Zondag 28 augustus

Verhalenverteller bij de Woeste Wieven
Op het eeuwenoude Erve Bonkert in Markvelde komen op zondag 28 augustus verhalenvertellers langs. Begeleid door muziek vertellen ze bijzondere, spannende en ontroerende verhalen die balanceren tussen fictie en werkelijkheid. Het programma loopt van 14.00 uur tot 17.00 uur. Kaarten zijn online te koop of door te mailen naar info@dewoestewieven.nl. Ook verkrijgbaar bij Herberg de Pol in Diepenheim of ter plaatse.

Oldtimershow Diepenheim
De Kleidijk verandert aankomende zondag in een verzameling van oude tractors en marktkramen. Tijdens de Oldtimershow is er van 10.00 uur tot 17.00 uur van alles te doen. Tegen een kleine vergoeding is er een mogelijkheid mee te gaan met een huifkartocht van ongeveer 30 minuten. Verder zijn er diverse activiteiten voor de kinderen en is er een horeca plein voor een hapje en een drankje. Voor bezoekers met een eigen oldtimer is ook plek in de drive-inn van de show.Kosten: € 2,50 per oldtimer. Voor meer informatie: www.oldtimershowdiepenheim.nl.

Optocht Dorpsfeest Markelo
De straten van Markelo stromen zondag weer vol wanneer de traditionele optocht als klapstuk van het feestweekend door het dorp trekken. Vanaf 13.30 gaat de bonte stoet van start, met dit jaar als thema 'Alderbastend beroemd en berucht'. Voor bezoekers van buiten Markelo is de optocht per fiets het best te bereiken. Kom op tijd in verband met een goede plek langs de route.

Laatste dag Zomertentoonstelling La Jeune Fille et la Mort
In het Drawing Centre in Diepenheim kan dit weekend voor het laatst de zomertentoonstelling La Jeune Fille et la Mort worden bezocht. De Franse kunstenaar Jérôme Zonder (1974) is een rijzende ster in Frankrijk. De expositie is van woensdag tot en met vrijdag tussen 11.00 uur en 17.00 uur te bezoeken aan de Kuimgaarden 1 in Diepenheim.

Hengelo e.o.