Volledig scherm
De ontruiming op camping Westerholt © Lars Smook

Hof van Twente blijft erbij: campinggasten moeten betalen

AMBT DELDEN/GOOR - Wethouder Harry Scholten blijft onvermurwbaar: de 260 gasten van camping Westerholt in Ambt Delden krijgen geen gedeeltelijke vrijstelling van de gemeente voor het betalen van de toeristenbelasting.

Scholten antwoordt dit op vragen van SP-fractievoorzitter Herman Kalter die deze kwestie eerder in vragen aan B en W ook al aan de orde had gesteld. Kalter is opnieuw teleurgesteld door de stellingname van Scholten en zegt dat de campinggasten door hem ‘het bos worden ingestuurd’. Bovendien getuigt het antwoord van de wethouder niet van de zogeheten ‘hoffelijke aanpak’ waarop de gemeente Hof van Twente zich voor laat staan, aldus Kalter.

De SP vindt, zoals gemeld, dat de vaste gasten niet de volle mep aan toeristenbelasting hoeven te betalen gezien de overnameperikelen rond de camping en het feit dat de vaste gasten voor 15 september vertrokken zullen zijn. De camping aan de Almelosestraat is verkocht aan de Stichting Twickel die er een kleinschalig bungalowpark in het hogere segment wil realiseren. De mogelijkheden daarvan worden momenteel onderzocht.

De gasten betalen de toeristenbelasting (120,75 euro per jaar) aan de eigenaar, Stichting Twickel, die het geld doorsluist naar de gemeente. Er is dus geen rechtstreekse lijn tussen de toerist en de gemeente. De gevolgen die ontstaan door het verlaten van de camping en het daardoor minder aantrekkelijk zijn van het terrein is volgens Scholten aan de gasten zelf. De wethouder: ,,De nieuwe eigenaar (Stichting Twickel, red) zou ons inziens kunnen handelen en in gesprek gaan met de gasten, in plaats van de gemeente."

Hengelo e.o.