Alles moest vanaf de grond worden opgebouwd, maar de computers werken bij de gemeente Hof van Twente. De schade van de grote hack loopt richting de 4 miljoen euro.
Volledig scherm
PREMIUM
Alles moest vanaf de grond worden opgebouwd, maar de computers werken bij de gemeente Hof van Twente. De schade van de grote hack loopt richting de 4 miljoen euro. © Wouter Borre

Hof van Twente eist 4 miljoen euro van IT-bedrijf Switch na hack: ‘Switch miste de 100.000 valse inlogpogingen’

De gemeente Hof van Twente eist dat Switch IT Solutions uit Enschede opdraait voor de schade door de grote hack die in 2020 alle ICT-systemen platlegde. Naar schatting lopen de kosten richting de 4 miljoen euro. Volgens de gemeente leverde de systeembeheerder een wanprestatie. „Er ging niet één alarmbel af, maar een veelvoud daarvan. Switch deed niets.”

  1. ‘Gait’ uit Rijssen maakt eerste meters op zijn kartonnen fiets: ‘Nu op naar de Holterberg!’
    PREMIUM
    met video

    ‘Gait’ uit Rijssen maakt eerste meters op zijn kartonnen fiets: ‘Nu op naar de Holterberg!’

    RIJSSEN - De terrastegels trillen als twee zelfgebouwde fietsen voorbij rollen richting de start. Zenuwachtig kijkt de jonge testrijder Dani naar het massieve kartonnen gevaarte dat hij samen met zijn klasgenoten bouwde. Het moment van de waarheid. „Het is net Ter land, ter zee en in de lucht. Binnen twee seconden kunnen al die weken hard werken voor niets zijn geweest.”