Volledig scherm
© carlo ter ellen

Hof van Twente krijgt mini-serie Sinterklaas

MARKELO - De NPO heeft ieder jaar Het Sinterklaasjournaal. Maar als het aan Stephan Kuipers en zijn medewerkers van KV Producties ligt, kijken kinderen uit Hof van Twente de weken voor 5 december naar Hof van Sint, de gemeentelijke versie van Het Sinterklaasjournaal.

In de vierdelige miniserie Hof van Sint beleven Sinterklaas en zijn pieten allerlei avonturen op verschillende plekken in Hof van Twente. Rode draad in het verhaal zijn twee bandieten Ben en Jerry, die het de goedheilig man en zijn helpers flink lastig maken.

Samenwerking
Kuipers is twee jaar geleden in samenwerking met lokale nieuwswebsite goorsnieuws.nl begonnen met het Goorse Sinterklaasverhaal. Een avontuur dat zich afspeelde op diverse plekken in Goor, waarbij meerdere (Goorse) prominenten hun opwachting maakten. Bekende en onbekende Gorenaren werkten eraan mee, onder wie de wijkagent, burgemeester Ellen Nauta, talloze ondernemers en enkele BN’ers.

Succes
Het werd direct een succes, met meer dan 20.000 views per aflevering. Na een remake in 2015 heeft Kuipers nu besloten om het verhaal ‘hofbreed’ te trekken onder de noemer Hof van Sint. In alle kernen van Hof van Twente worden de komende periode opnames gemaakt.

Sketches
Kuipers licht een tipje van de sluier op: „De serie zal met name bestaan uit sketches. Ook hebben we een aantal verrassingen in petto, maar daar kan ik nu nog niet te veel over zeggen. We hebben een aantal BN’ers bereid gevonden om de promotiefilmpjes in te spreken. Die worden binnenkort via onze Facebookpagina bekendgemaakt”, zegt Kuipers.

Kinderen
Voor kinderen uit Hof van Twente is ook een rol weggelegd. Zij worden uitgedaagd om zelf een filmpje te maken en zo een bijdrage te leveren aan de uitzendingen. Het filmpje mag maximaal een minuut lang zijn. Alles mag gefilmd, als het maar met Sinterklaas te maken heeft. De filmpjes woren straks verwerkt in de afleveringen.

Eerste aflevering
De eerste aflevering wordt op zondag 13 november uitgezonden, vervolgens komen op zaterdag 19 november, zondag 27 november en zondag 4 december afleveringen online, steeds om 10.00 uur. Wie de Facebookpagina Hof van Sint liket, maakt kans op prijzen.

Hengelo e.o.