Volledig scherm
Wethouder Pieter van Zwanenburg © Lenneke Lingmont

Hof van Twente wil 60 mensen aan werk helpen met hulp van ambassadeurs

GOOR - Meer mensen vanuit de bijstand aan het werk. Om dat doel te bereiken roept de gemeente Hof van Twente een nieuw netwerk van maatschappelijk betrokken ondernemers in het leven. 'Ambassadeurs' uit het bedrijfsleven moeten daarbij helpen.


Hofwerk, zo luidt de naam van het nieuwe netwerk. Vanaf 1 september kan iedere lokale ondernemer ‘met het hart op de goede plaats’, zoals wethouder Pieter van Zwanenburg het omschrijft, zich hierbij aansluiten. Het streven is eind dit jaar vijftig Hofwerk-‘ambassadeurs’ te hebben. Ondernemer Annemieke Post fungeert als vast aanspreekpunt.

Participatie
Het nieuwe netwerk is een van de elementen van het werkplan Arbeidsparticipatie dat deze week is vastgesteld door het college van B en W. De doelstelling is om mede via Hofwerk dit jaar zestig mensen ‘met een afstand tot de arbeidsmarkt’ aan werk te helpen. Dat kan een betaalde baan zijn, maar ook een stage- of werkervaringsplek. Om in beeld te krijgen wat ze wel en niet kunnen, gaat de gemeente nog dit jaar gesprekken voeren met alle werkzoekenden die nu nog in de bijstand zitten. Zij krijgen extra training om de kans op een baan te vergroten.

Hengelo e.o.