Tijdens de eerste Houtstad editie in 2020 deden er een kleine honderd basisscholieren mee. Vorig jaar steeg dat aantal alweer naar boven de honderd.
Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens de eerste Houtstad editie in 2020 deden er een kleine honderd basisscholieren mee. Vorig jaar steeg dat aantal alweer naar boven de honderd. © Kids Events Delden

Houtstad luidt dit jaar zomervakantie Deldense basisscholieren in

DELDEN - Het was decennialang vaste prik in Delden: de basisscholieren konden zich in de laatste week van de zomervakantie uitleven op de zomerspelen. Dit jaar is alles anders. De spelen hebben plaatsgemaakt voor Houtstad Delden en het evenement wordt niet meer aan het einde van de vakantie gehouden, maar aan het begin. Op 15, 16 en 17 juli.

  1. Varkensboer Peter (39) uit Markelo stopte: ‘Wilde niet tot mijn 70ste iedere dag alleen in die stallen zijn’
    PREMIUM

    Varkens­boer Peter (39) uit Markelo stopte: ‘Wilde niet tot mijn 70ste iedere dag alleen in die stallen zijn’

    MARKELO - Tien jaar runde Peter Veltkamp (39) het boerenbedrijf, dat zijn overgrootopa bijna een eeuw geleden in Markelo begon. Als vierde van een generatie, nam hij in 2020 een moeilijk, maar zakelijk besluit: stoppen. Over het vertrek van de laatste dieren en een keuze, waar iedereen wel wat van vindt. „Ik hoef me niet aan de hele wereld te verantwoorden.”

Hengelo e.o.