Volledig scherm
Heftig: de Fransman zal nooit meer kunnen lopen © Facebook Valentin Giraud

Hulpactie voor in Markelo verlamd geraakte motorcrosser

MARKELO - Dramatisch nieuws voor Valentin Giraud (29). De tijdens de GP van Markelo gecrashte Fransman is blijvend verlamd geraakt en zal de rest van zijn leven in een rolstoel door moeten brengen. Extra rampzalig: de bekende zijspanscrosser wordt binnenkort vader. Er is daarom een inzamelingsactie gestart.

Onder meer de Zwarte Cross heeft al gedoneerd. De actie is opgestart omdat er tal van aanpassingen aan het huis van de Franse coureur nodig zijn en andere zaken geregeld moeten worden. De teller staat al op ruim 15.000 euro. Zijn rugwervel is volledig vernietigd. Volgens artsen zal hij zijn benen nooit meer kunnen gebruiken.

Doneren kan via de website doneeractie.nl

Volledig scherm
Valentin Giraud (nummer 4) tijdens de start van de eerste manche van GP van Markelo. © © Orangepictures/Gerard Spaans
  1. Bij toeval campingbaas van Mooi Delden: ‘Zonder mijn ongeluk was ik hier nooit gekomen’
    PREMIUM

    Bij toeval camping­baas van Mooi Delden: ‘Zonder mijn ongeluk was ik hier nooit gekomen’

    DELDEN - Waar de meeste kampeerterreinen in de gemeente van ouder op kind worden doorgegeven, is dat bij Mooi Delden niet het geval. Met ingang van 2018 is Michael Koning ter Heege (26) mede-eigenaar van de groene oase op De Mors. En binnen een aantal jaar neemt hij de camping zelfs in zijn geheel over. „Ik ben hier puur bij toeval terecht gekomen. Nu prijs ik mijzelf er gelukkig dat ik deze kans heb gekregen.”

Hengelo e.o.