IKC Magenta, op een artist impression.
Volledig scherm
IKC Magenta, op een artist impression. © Architectenbureau RoosRos

IKC Magenta in Delden genomineerd voor Nederlandse Duurzaam Bouwen Award

DELDEN - Het nieuwe Integraal Kindcentrum Magenta in Delden is als één van de beste drie bouwprojecten genomineerd voor de Nederlandse Duurzaam Bouwen Award. Dat heeft de gemeente Hof van Twente donderdag bekendgemaakt. 

De Nederlandse Duurzaam Bouwen Award  is een landelijke prijs die wordt uitgereikt door Integraal Platform Duurzaam Gebouwd. Het kindcentrum in Delden maakt kans op de Gouden Kikker: de prijs die wordt toegekend aan bouwprojecten die voorop lopen op het gebied van duurzaamheid en innovatie.

De onafhankelijke jury zegt in de nominatie: ‘Al bij de uitvraag werd gezocht naar een innovatiepartner die nieuwe wegen bewandelt. Het project heeft veel circulaire elementen zoals losmaakbaarheid en natuurlijke materialen. Het criterium opschaalbaarheid scoort hoog, als ook de betrokkenheid van leerlingen bij dit project.’

Partnerschap 

Wethouder Van Zwanenburg van Hof van Twente: „Wij zijn trots op deze nominatie. Ons project degroenedroom.nl is een uniek innovatief partnerschap van de gemeente Hof van Twente, Kinderopvang Hof van Twente en de Stichting Brigantijn met RoosRos Architecten, bouwgroep Klaassen Groep, Rouweler Installatietechniek, CNB Climate Neutral Building en Sound Energy. Naast de hoofdgebruikers maken ook de GGD, kinderfysiotherapie, logopedie, en dergelijke straks gebruik van het IKC. Mooi dat dat gezien en gewaardeerd wordt.”

De uitslag wordt op 6 februari bekendgemaakt tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres in Assen. Naast de nieuwbouw voor het Integraal Kindcentrum Magenta zijn de renovatie van het Atlas Gebouw van de TU Eindhoven en het nieuwbouwproject voorTriodos Bank ‘De Reehorst’ in Driebergen genomineerd.

Hengelo e.o.