Volledig scherm

In beeld: Konijnenboer en dierenactivist lijnrecht tegenover elkaar in Markelo

MARKELO - Ze kennen elkaar niet, maar vrienden zullen ze zeker nooit worden. Daarvoor lopen de ideeën van de actievoerders tegen de konijnenhouderij en de ideeën van de producenten te ver uiteen.

Zaterdag voerde de Stichting Konijnen in Nood actie tegen de konijnenhouderij in Twente.

Dood konijn
Aan de ene kant staat dus de dierenactivist, en lijnrecht ertegenover de konijnenboer. De dierenactivist haalt een dood konijn uit een koelbox om zijn actie kracht bij te zetten. Het beestje is afkomstig uit de destructieton van een konijnenfokker.

Schande, Schande
Konijnenboer Bert Poliste uit Markelo pakt met boerentederheid een diertje uit een van de kooien en streelt het in zijn armen. De dierenactivisten roepen: ‘Animal killer, show your face’: Dierenmoordenaar, laat je gezicht zien.

Volledig scherm

Maar Bert Poliste blijft binnen. De konijnenboer vindt de actie een zielige vertoning. De dierenactivisten geloven echter in hun zaak. „Schande, schande, bloed aan je handen”, scanderen ze.

Volledig scherm

Ze worden het nooit eens
De boer zegt dat hij zijn konijnen op een perfecte manier houdt. Maar de actievoerders luisteren daar niet naar. Ze willen geen betere konijnenhouderij, maar helemaal geen konijnenfabrieken. „Dan kopen de consumenten konijnenvlees uit het buitenland, terwijl daar geen of minder welzijnsregels gelden. Dat is pas slecht voor het konijn”, vindt de boer.

Volledig scherm

„Er moet helemaal geen konijn gegeten worden”, zeggen de dierenactivisten, die allemaal vegetariër zijn. "Vlees is moord.” De actievoerders eten zelfgebakken, veganistische cake. De boer een konijnenboutje. Nee, ze worden het nooit eens.

Volledig scherm

Foto's: Lars Smook

Volledig scherm
Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Hengelo e.o.