Volledig scherm
Indoor Eventing Twente. Plaatje uit 2017 met hier Madeleine Brugman in actie. © Annina Romita

Indoor Eventing Twente viert 5-jarig bestaan met deelnemersrecord

AMBT DELDEN De indoor-cross ‘Indoor Eventing Twente’ viert dit weekend haar eerste lustrum. Een recordaantal van zo’n 180 combinaties verschijnen op 18 en 19 januari aan de start van het paardensportevenement in Ambt Delden.

De organisatie, bestaande uit ponyclub PC Deldenerbroek en Paardensportvereniging de Zeven Buurtschappen, verzet elk jaar veel werk om de indoor-cross tot stand te brengen. „Indoor Eventing Twente speelt in op de landelijke trend van indoorcrossen en is een mooie aanvulling voor het programma van Manege de Hoffmeijer”, zo vertelt Marijke Tiehuis namens de organisatie.

Geen dressuur

Eventing is een gevarieerde vorm van paardensport waarbij alle disciplines, waaronder dressuur, springen en een cross country ter afsluiting, met elkaar gecombineerd worden. „Bij de indoor-cross is dat echter niet te doen en is er sprake van een tweefasen parcours, waarbij de dressuur achterwege gelaten wordt.”

20 hindernissen

Parcoursbouwer Jet Hoekstra-Booy heeft het parcours voor Indoor Eventing Twente uitgezet, zodat meer dan 20 hindernissen kunnen worden gesprongen over een lengte van bijna 2.000 meter. Net als de afgelopen jaren zijn deze obstakels speciaal voor het evenement gebouwd. Tiehuis: „Een team van vrijwilligers is alweer dagen bezig met het bouwen van hindernissen en het aankleden van de manege. Het ziet er weer fantastisch uit. Inmiddels staan we daar ook een beetje bekend om.”

Er wordt beide dagen gestart vanaf 9.00 uur, zowel bij de paarden als pony’s in de klasse BB t/m M in Manege de Hoffmeijer in Delden. Diegene die de hindernissen foutloos en in de meest optimale tijd weet te realiseren, sleept de eerste prijs in de wacht. 

Hengelo e.o.