Volledig scherm
© christian van der meij

Initiatiefnemers windmolen Goor praten met omwonenden

GOOR - Energie Coöperatie Hof van Twente en Raedthuys Pure Energie vinden het ‘belangrijk’ in gesprek te gaan met diverse partijen over hun initiatief voor een maximaal 140 meter hoge windmolen op bedrijventerrein Zenkeldamshoek bij Goor.

Gesprekspartners

De omwonenden worden door voorzitter André Oosting van Energie Coöperatie Hof van Twente en directeur windenergie Arthur Vermeulen van Raedthuys Pure Energie als ‘een van de belangrijkste gesprekspartners ’ beschouwd. Oosting en projectmanager Jelle de Waart van Raedthuys Pure Energie willen de omwonenden in een ‘persoonlijk gesprek graag leren kennen en horen wat er leeft’ in hun omgeving. Voor deze gesprekken zijn drie data gepland.

Voorrang

Omwonenden krijgen voorrang bij het kopen van aandelen in de windturbine.
Verder wordt een percentage van de omzet van de turbine in een fonds gestopt waaruit omwonenden geld kunnen halen. „Dat geld kan, bijvoorbeeld, worden aangewend voor de exploitatie van een buurtcentrum, korting op het stroomtarief of voor de gezamelijke aanschaf van zonnepanelen,’’ zeggen de initiatiefnemers.

Informatiebijeenkomst

Op donderdag 12 mei wordt er een algemene informatiebijeenkomst gehouden die voor iedereen toegankelijk is. Ook komt er op korte termijn een website met alle beschikbare informatie over het initiatief. De windmolen kan aan zo'n 2.500 stroom leveren en zou over twee jaar operationeel kunnen zijn.

Hengelo e.o.