Er is onduidelijkheid over het inzamelen van oud papier in de gemeente Hof van Twente.
Volledig scherm
Er is onduidelijkheid over het inzamelen van oud papier in de gemeente Hof van Twente. © DCI-Media

Inzameling oud papier in Hof van Twente is onduidelijk

GOOR - Door de maatregelen van de overheid tegen het coronavirius komt het ophalen van het oud papier in de verschillende kernen in de Hof van Twente onder druk te staan. De gemeente werkt aan een oplossing, maar hoe die eruit komt te zien, is nog onduidelijk.

Papier bleef staan

Volleybalvereniging Devoc uit Delden haalt iedere vierde dinsdag van de week oud papier op in de wijk Ruppertserf in de eigen woonplaats. Het papier bleef op dinsdag echter aan de straat staan. De club heeft vanuit gezondheidsoverwegingen besloten in maart en april niet in te zamelen.

Duidelijkheid

 Henk Appelman, die namens Devoc papier inzamelt, laat weten dat er vooral behoefte is aan duidelijkheid bij de inwoners, de verenigingen en de scholen. "De verantwoording wordt nu bij de inzamelaars gelegd en dat kan niet de bedoeling zijn. Er moet door de gemeente gewoon één lijn getrokken worden."

Gaan we er mee door?

Meer verenigingen worstelen met de vraag of ze het inzamelen van oud papier moeten voortzetten. Zo laat bijvoorbeeld de Openbare Daltonschool 't Gijmink in Goor weten niet in actie te komen bij het volgende inzamelmoment op 4 april.

Niet eenvoudig

De gemeente is op de hoogte van de situatie en zoekt naar een oplossing. "Maar dat is nog niet zo eenvoudig", vertelt een woordvoerder. "Dat komt omdat de inzameling in de gemeente door veel verschillende clubs, verenigingen en scholen wordt gedaan. We moeten dat eerst allemaal op een rij zetten."

Centraal inzamelpunt

Een centraal inzamelpunt in elke kern zou een oplossing kunnen zijn. In Hengevelde en Markelo werden inwoners al opgeroepen zelf hun oud papier weg te brengen. De vraag is hoe lang dat werkt. "Ook bij deze inzamelpunten vragen vrijwilligers zich af of het verstandig is om het werk voort te zetten", zo laat de gemeente weten.

Hengelo e.o.