V.l.n.r.: Leoni, Jens en Ian Harmsen.  Voor de 4-jarige Jens, die een onverklaarbare ziekte heeft, zamelt oud-verpleegkundige Marjon Verburg  geld in voor een rolstoelbus.
Volledig scherm
PREMIUM
V.l.n.r.: Leoni, Jens en Ian Harmsen. Voor de 4-jarige Jens, die een onverklaarbare ziekte heeft, zamelt oud-verpleegkundige Marjon Verburg geld in voor een rolstoelbus. © Cees Elzenga / hetoog.nl

Inzamelingsactie voor Deldense Jens (4) die een rolstoelbus nodig heeft

DELDEN - Voor Leoni (29) en Ian (33) Harmsen uit Delden is hun 4-jarig zoontje Jens een held. De meervoudig beperkte kleuter is telkens opgekrabbeld na de zoveelste operatie en blijft vrolijk. De grote wens van zijn ouders is een rolstoelbus, zodat ze er met Jens op uit kunnen blijven trekken. Verpleegkundige Marjon Verburg begon daarvoor een inzamelingsactie. „Ik wil hun wereld groter maken.”

Jens zit op de vloer in de woonkamer en heet het bezoek kirrend en zwaaiend welkom. Nadat handen zijn geschud, geeft het jochie met gebarentaal aan dat-ie naar een kinderprogramma op televisie wil kijken. Later op de middag zal Jens als een volleerd model poseren voor de krant. Eerst alleen in zijn slaapkamer, dan met moeder Leoni en vader Ian en met verpleegkundige Marjon Verburg. Het maakt hem niet uit, hij blijft lachen.

Hengelo e.o.