Volledig scherm
Jelle Wolsink wint de Ronde van Goor in 2018. © Lenneke Lingmont

Jelle Wolsink wint opnieuw Ronde van Goor

GOOR – Jelle Wolsink uit Hengelo heeft zaterdagavond de Ronde van Goor gewonnen. De renner van het Vlasman Cycling Team toonde zich de snelste van een kopgroep van drie. Max Kroonen van VolkerWessels-Merckx (Diepenveen) werd tweede, Arjan Hofman van Kanjers voor Kanjers (Nunspeet) legde beslag op de derde plek. Wolsink won vorig jaar ook in Goor. Eerder dit jaar zegevierde hij in de Ronde van Zutphen.

Bij de vrouwen was het Sanne Bouwmeester uit Westerbork die een sprint van drie in haar voordeel besliste. Annet Pit uit Zwolle eindigde als tweede, Femke de Vries uit Nijmegen ging als derde mee op het podium.

De wedstrijden in Goor waren de afsluitende criteriums uit de VIRO Criterium Cup. Bij de vrouwen ging Tessa Neefjes (Wervershoof) met de eindzege aan de haal. Zij passeerde in Goor in extremis Arianne Pruisscher in de stand, de Drentse was afwezig vanwege haar start in de Boels Ladies Tour en werd tweede. Marit Cent uit Goor legde beslag op de derde plaats in het klassement en mocht zo in haar eigen woonplaats op het podium plaats nemen.

Bij de mannen was het Jelle Johannink uit Denekamp – de winnaar van de Ronde van Borne – die de criteriumreeks op zijn naam wist te brengen.

Hengelo e.o.