Volledig scherm
In de stampvolle Johanneskerk te Diepenheim geniet publiek van de Johannes Passion. © Reinier van Willigen

Johannes Passion in Hof van Twente groot succes

DIEPENHEIM/GOOR - Twee kerken volgepakt met enthousiaste bezoekers genoten dit weekeinde van de Johannes Passion, uitgevoerd door de Bachwerkplaats Diepenheim. 

De generale repetitie zaterdagavond in de stampvolle Johanneskerk in Diepenheim vormde een prima opmaat voor het oratorium op zondagmiddag in de Goorse Hofkerk. Ook die ruimte was bijna te klein voor de vele enthousiaste bezoekers van de Johannes Passion. 

Eerste versie

Het ruim dertig leden tellende koor werd begeleid door een klein orkest en enkele solisten. De deelnemers repeteerden geruime tijd voor dit oratorium over het lijdens- en stervensverhaal van Jezus Christus. De Bachwerkplaats voerde de eerste versie van Bachs meesterwerk uit, vol dramatische diepgang. Ook het uitgesproken evangelie sloot daar goed op aan.

Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Graag vervolg

Dirigent Yt Nicolai toonde zich zondag na afloop zeer tevreden: „De akoestiek in vooral de Hofkerk was prachtig. Beide uitvoeringen waren een groot succes. Het was voor het eerst dat wij de Johannes Passion op deze wijze in de Hof van Twente uitvoerden. Wat ons betreft krijgt het volgend jaar zeker een vervolg.”  

Hengelo e.o.